Kartonnen doosjes bestellen: waar moet je op letten?

Ondernemers, webshopeigenaren, winkeliers en fabrikanten kunnen niet zonder een goede verpakking van hun producten. Klanten gaan ervan uit dat hun aankoop netjes verpakt is in een kartonnen doos, doosje of andersoortige verpakking, die het product goed beschermt. Veel consumentenartikelen, voedsel en elektronica dat in de schappen van winkels ligt, is dan ook verpakt in kartonnen doosjes. Verder is het bij zendingen van producten natuurlijk belangrijk dat deze goed, veilig en netjes verpakt zijn, zodat ze intact bij je klanten of zakelijke relaties arriveren. De juiste kartonnen doosjes bestellen als ondernemer is daarom een onderdeel van het inkoopproces waar je voldoende aandacht aan moet besteden. Maar als je kartonnen verpakkingsmateriaal gaat bestellen, waar moet je dan precies op letten? We geven je een aantal handige tips.

De juiste maatvoeringen

Wie ervoor kiest om zijn of haar producten, goederen of materialen in kartonnen doosjes aan te bieden of te verzenden, heeft natuurlijk dozen nodig in exact de juiste maten. Je wilt niet dat kwetsbare producten door de doos heen bewegen en defect kunnen raken. Ook wil elke ondernemer een doos die sterk is, niet snel kapot gaat en bij nattigheid (regen) heel blijft. Om deze redenen is het belangrijk een kwalitatief goede doossoort te bestellen in de juiste maten. Meet hiervoor exact de lengte, breedte en hoogte af die je nodig hebt voor je product. Het is slim om, voordat je jouw kartonnen doosjes bestellen gaat via een online aanbieder, je eerst contact opneemt met de producent voor een proefdruk, gezamenlijk ontwerp en/of overleg over het gewenste resultaat. Dit geldt zeker als je grote hoeveelheden doosjes van karton wilt bestellen.

Wel of geen opdruk?
Een punt van aandacht bij het bestellen van kartonnen dozen is de vraag of je wel of geen opdruk op de doosjes wilt laten zetten. Vanuit het oogpunt van kostenbesparing zien ondernemers hier nogal eens van af. Toch kun je, tegen een geringe meerprijs, met de opdruk van je bedrijfsnaam of het bedrijfslogo op doosjes slim extra p.r. maken voor jouw onderneming. Mensen worden via doosopdrukken herhaaldelijk visueel met jouw bedrijfsnaam geconfronteerd, waardoor je bekendheid en het klantvertrouwen toeneemt.

Hoe groter de bulk, hoe voordeliger de prijs

Houd er ten slotte rekening mee dat je kartonnen doosjes bestellen het beste in grote hoeveelheden kunt doen. Hoe groter de voorraad die je aankoopt, hoe voordelig waak de stukprijs is. Besparen op verpakkingsmateriaal kun je ook doen door, als dat mogelijk is, te kiezen voor brievenbusdozen in plaats van pakketzendingen. Passen jouw goederen gewoon door de brievenbus, dan bespaar je jaarlijks al snel duizenden euro's door de doosverpakking hierop aan te passen.

Delen